agneta ullenius

Om mig

bildommig2

Jag har arbetat som journalist i hela mitt liv, huvudsakligen på Svenska Dagbladet. På senare tid har jag mest skrivit om trädgård men även om mat, krogar, kungligt och annat trevligt. Engelska trädgårdar är mitt favoritämne, efter åren som SvD:s Londonkorrespondent då jag utforskade trädgårdar både på ledig tid och på arbetstid. Chelsea Flower Show missar jag aldrig. Det är trädgårdsårets höjdpunkt. Där föds trender och där lanseras nya växter som inom något år brukar landa i rabatter världen över. Men det är också en folkfest utan like, med 160 000 trädgårdstokiga människor som sörplar champagne och armbågar sig runt bland idéträdgårdar och ungefär en miljon perfekta utställningsväxter. 

Ett par gånger om året, när blomningen är som vackrast, brukar jag också leda trädgårdsresor med Svenska Dagbladets läsare. Sommaren 2021 utforskar vi Österlens vackraste trädgårdar. Men redan i april åker vi till trädgårdar och parker vid renässansvillor i norra Italien.

Läs mer om Italienska trädgårdar https://www.jambotours.se/resa/italienska-tradgardar-svd-accent/ och Österlens vackraste trädgårdar
https://www.jambotours.se/resa/osterlens-vackraste-tradgardar-med-svd-accent/

 Kontakta mig på: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.